Seuran blogi

Luova lava - päiväleiri

Tiistai 23.4.2024 klo 9.41

IMATRA_luova_lava_julisteA3_2024_1.jpg

Ilmoittaudu leirille täältä

Kommentoi kirjoitusta.

Miksi myö ollaan vuoden nuorisoseura?

Tiistai 16.4.2024 klo 13.52

Kommentoi kirjoitusta.

Vuoden nuorisoseura 2024

Sunnuntai 24.3.2024

IMG_20240323_135945.jpg

Olemme vuoden 2024 nuorisoseura! Valtakunnallinen "Vuoden nuorisoseura"-tunnustus jaetaan seuralle, joka aktiivisella toiminnallaan kokoaa ihmiset tärkeän tekemisen äärelle ja harrastuksen pariin luoden ympärilleen yhteisöllisyyttä, yhdenvertaisuutta ja tekemisen riemua.

Tunnustuksen jakoi Suomen Nuorisoseurojen hallituksen puheenjohtaja Elina Weckström Nuorisoseurapäivän juhlassa 23.3.2024. Vastaanottajana juhlassa oli seuramme sihteeri Emmi Korhonen. 

Kiitos seuramme jäsenet, johtokuntalaiset, harrastajat ja vanhemmat! Yhteisöllisyydellä saamme paljon aikaan <3

Lue lisää tunnustuksen saamisesta Nuorisoseuran sivuilta 

Kommentoi kirjoitusta.

17.2. Saimaan nuorisoseurafoorumi

Sunnuntai 18.2.2024

Lauantaina 17.2.2024 Luumäellä Monitoimitalo Toukolassa pidetyssä Saimaan Nuorisoseurafoorumissa palkittiin Saimaan alueen vuoden 2023 nuorisoseura, nuorisoseuralainen ja kaksi vuoden ohjaajaa.

Vuoden nuorisoseuralaiseksi valittiin meidän oma sihteeri/ohjaaja Emmi Korhonen ja Vuoden ohjaajaksi Kuiskauksen ohjaaja Joanna Riikonen.

Onnea myös Vuoden nuorisoseura Välijoen Nuorisoseura Riento sekä toinen Vuoden ohjaaja Nuorisoseura Rajan Nuorten Noora Vento.

Tunnustukset jakoivat Saimaan Nuorisoseurojen toiminnanjohtaja Tuija-Liisa Leino sekä puheenjohtaja Sini Lindström. Lämpimät onnittelut kaikille tunnustusten saajille! 💐

Nuorisoseurafoorumissa pohdittiin myös mm. Suomen Nuorisoseurojen tulevan kolmivuotisohjelman sisältöä Suomen Nuorisoseurojen talous- ja hallintojohtaja Iija Filénin johdolla sekä käytiin läpi Saimaan Nuorisoseurojen jäsenilleen tarjoamia palveluja.

Kiitos_kunniakirjoista_Saimaan_nuorisoseurat.png

Kommentoi kirjoitusta.

Miksi me ollaan vuoden nuorisoseura

Torstai 18.1.2024 klo 12.15

Meidän seura on ehdolla vuoden nuorisoseuraksi! 😍

Tässä meidän mielestä syyt, miksi meidän upea seura ja sen harrastajat, ohjaajat ja vapaaehtoiset ansaitsisivat tämän tittelin 🧡

Harrastustoiminta

Ollaan saatu paljon kiitosta turvallisemman tilan ylläpitämisestä ja siitä miten mukava meillä on harrastaa. 

Ryhmiä löytyy myös nykyään lapsille, nuorille ja aikuisille.

Meillä pääsee tekemään näytelmiä, keikkailemaan, tekemään teatteritekniikkaa, ohjaamaan.. you name it

Tapahtumatoiminta

Seuramme on aktiivinen tapahtumatoimija. Kanssamme pääsee toritapahtumien hektiseen huumaan ja isompiin tapahtumien syleilyyn kuten paikallisiin kulttuuritapahtumiin.

Esimerkkinä Huuto-ryhmämme on voittanut Ramppipystin osallistuessaan Ramppikuumeeseen vuonna 2023. Asenteemme on “emme menetä mitään”

Hanketoiminta

Etsimme aktiivisesti innovoivia hankeideoita ja pyrimme toteuttamaan harrastajien hanketoiveita. 

Seuramme mahdollistaa harrastajien villeimmät haaveet hanketoiminnalla.

Hanketoiminta on vahvuutemme

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisemme pääsee toteuttamaan itseään ja vahvistamaan niitä osaamisen alueitasi jotka jo loistavat.

Vapaaehtoistoiminta mahdollistaa seuramme laajan osallistumisen eri tapahtumiin ja meininkeihin.

Meitä voi käydä äänestämässä kannatusäänestyksessä nuorisoseurojen instagramissa ja facebookissa🥰

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi harrastusryhmä nuorekkaille aikuisille

Perjantai 12.1.2024 - Lauri Haltsonen

Miksi luovuus ja teatteriharrastus on tärkeää myös aikuiselle 🎭🌟


Meidän nuorekkaiden aikuisten ryhmässä luovuus ja yhteisöllisyys muodostavat ainutlaatuisen ympäristön henkilökohtaiseen kasvuun ja elämän rikastuttamiseen.


  1. Ongelmanratkaisutaidot: Teatteriharjoitukset ja roolityöt haastavat sinut löytämään uusia näkökulmia ja ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin. Kehität joustavuutta ja oppimiskykyä roolien vaihtuessa ja tarinoiden kehittyessä. 🔄🤔


  1. Stressin lievitys: Teatteri tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen stressistä ja uppoutua luovuuden maailmaan. Harjoitusten kautta voit ilmaista tunteitasi, rentoutua ja keskittyä positiivisiin kokemuksiin. 🌈💆‍♂️


  1. Itsetuntemus: Roolityöt antavat sinulle tilaisuuden syventyä erilaisiin hahmoihin ja näkökulmiin, mikä voi edistää syvempää itsetuntemusta. Teatterin kautta tutkit omia tunteitasi ja ajatuksiasi, löytäen samalla uusia puolia itsestäsi. 🎭🔍


  1. Itseilmaisu: Teatteri tarjoaa monipuolisia tapoja ilmaista itseään. Näytteleminen, improvisointi ja vuorovaikutus muiden kanssa antavat mahdollisuuden kertoa tarinoita omalla tavallasi ja jakaa ajatuksiasi. 🗣️🎨


  1. Innovointi ammatillisessa elämässä: Teatteriryhmässä kehität luovaa ajattelua ja yhteistyötaitoja. Nämä taidot voivat siirtyä myös ammatilliseen elämään, auttaen sinua löytämään innovatiivisia ratkaisuja työtehtäviin ja viemään projekteja uudelle tasolle. 🚀💼


  1. Elämänlaatu: Teatterin tuoma ilo ja innostus voivat rikastuttaa elämääsi. Osallistuminen luoviin aktiviteetteihin ja taiteen tekeminen tuovat merkityksellisyyttä arkeesi ja mahdollisuuden nauttia luovuuden tuomasta monimuotoisuudesta. 🌟😊


  1. Kognitiiviset edut: Teatterissa työskentely stimuloi mieltäsi ja kognitiivisia taitojasi. Muistin ja oppimisen parantuessa voit nauttia aivojesi terveydestä ja kehittymisestä. 🧠📚


  1. Yhteisöllisyys: Nuorekkaiden aikuisten teatteriryhmässämme koet vahvaa yhteisöllisyyttä. Harjoittelut ja yhdessäolo luovat tilaisuuksia uusiin kohtaamisiin. 🤝👫


Tervetuloa mukaan nuorekkaiden aikuisten teatteriryhmäämme, missä luovuus ja yhteisöllisyys muodostavat ainutlaatuisen ympäristön henkilökohtaiseen kasvuun ja elämän rikastuttamiseen. Tule mukaan luomaan yhdessä, oppimaan uutta ja nauttimaan teatterin maailmasta! 🎭✨

 

Kommentoi kirjoitusta.

Joulujuhla ja joululoma

Perjantai 15.12.2023 klo 10.40 - Eerin ja Korhone

Screenshot_20231215_103920.jpg
Joulujuhlamme vietettiin Kosken koulun salissa 13.12. Keskiviikkona. Oltiin kutsuttu paikalle harrastajat, heidän läheiset sekä Saimaan nuorisoseuran toimiston. Alkuun kuuntelimme, nykyisin Helsingissä asuvan, puheenjohtajamme Sandran puheen. Etänä oli myös Huudon ohjaaja ja varapuheenjohtajamme Lauri.
Seuramme ohjaajat kertoivat ryhmä kuulumisia ja hankeuutisia.
Esitysten alkaessa oli ihana huomata kun läheiset kaivoivat tohkeissaan kamerat esille. Tällaista lämpöistä tunnelmaa on mukava seurata.
Juhlan lopuksi Porinan ohjaajat leikittivät kaikkia ja lauloimme yhdessä nuorisoseuralaismarssin. "Veri nuori kun suihkuten suonissa käy, ei esteitä tiellämme näy ei näy."
Mutta, Eerin, sie olit juhlassa paikalla monenlaisessa puuhassa. Miten meni?
Oli ihanaa päästä viettämään kunnollista joulujuhlaa pitkästä aikaa! Tunnelma oli rento ja lämmin. Tuli heti semmonen yhteenkuuluvuuden tunne, kun suurin osa harrastajista, vanhemmista, ohjaajista ja muita tärkeitä seuran ihmisiä oli paikalla. Joulujuhlassa mie kerroin Porinan kuluneesta syksystä ja siitä, miten syksy on mennyt. Lisäksi Porinan esityksessä vastasin tekniikasta. Oman ryhmän, eli Huudon, esityksessä esitin räpin, jonka olin kirjoittanut itse. Räppi oli tietysti jouluteemainen. Sitten muiden Porinan ohjaajien kanssa vedettiin läsnäolijoille loppuleikki, mikä oli Esterin auto. Tein myös talkoohommia. 
Joulujuhlassa tapahtu paljon asioita, mutta tietysti joulu tunnelmassa ja nuorisoseuralaisuus hengessä!
Nyt Asemäentien nuorisoseura ja Vaientamaton käy joululomille. Nähdään harrastajat ensi vuoden puolella, kun kevätkausi alkaa!
Huuto 8.1.
Porina 16.1.
Kuiskaus 17.1.

Kommentoi kirjoitusta.

Siruna

Torstai 5.10.2023 klo 10.32

Siruna sai ensi-esiintymisensä Teatterifestareillamme. Sirun tarina sykähdytti, samaistutti, suretti ja sai kipuilemaan. Esityksen luominen oli jokseenkin uniikkia, keskusteluista ja harjotteista muodoistui näytelmä. Kehittelijätiimi on ollut jokseenkin pieni; esiintyjä ja ohjaaja. 

Haastattelimme esityksen esiintyjää Sandraa, tässä hänen ajatuksia:


Siruna-esityksen tekeminen tapahtui kuin itsestään. Ohjaajan kanssa juteltiin, kuunneltiin musiikkia, kirjotettiin spokenwordeja, mietittiin lavastusta ja meikkejä, ja sit lähettiin testailee.

Haasteena oli se et meillä ei ollu treenitilaa, jolloin treenattiin välillä olohuoneessa, välillä toimiston taukotilassa😂 joten pitkälle treenattiin näytelmää paperilla.

Näytelmä opetti tosi paljon, mut ennen kaikkea opetti, miten erilaisia ajatuksia ja tunteita ja kokemuksia voi representoida eri tavoin. Se opetti myös luottamaan itseen. Paljon oppi myös spokenwordien tekemisestä ja lausumisesta. Ja koska tää oli ensimmäinen monologinäytelmä jota kahdestaan ohjaajan kanssa kirjoitettiin ja tehtiin, tuli siinä paljon opittua aikatauluttamista ja suunnitteluakin. Näytelmä lähti omista ajatuksista ja pohdinnoista ja tunteista, mutta siellä ei ole Sandra tai Sandran ajatuksia lavalla, vaan Siru.

Esityksessä olin siis lavalla yksin, ja luomisprosessi toimi niin, että ohjaaja anto lähtö kysymyksen, biisin tai tunteen, josta kirjoitin, ja jota yhdessä sitten hiottiin valmiiksi. Hyvin paljon yhteistyötä, mutta suurinosa materiaalista on miusta lähtöisin ohjaajan herättelyn avulla.

Siruna on miusta hyvin koskettava ja karu, mutta samalla hieman mystinen näytelmä, joka tuo katsojan lähelle nuoren arkea. Lähelle Sirua, joka ei ehkä ole aivan kasassa. Ja lähelle ketä tahansa katsojan lähipiirissä olevaa nuorta.

 -Sandra
DSC00024.jpg
Kuvaaja Jaakko Pylkkö, Kulttuuritila Nuijamies

Kommentoi kirjoitusta.

Yksilö/Ryhmä

Tiistai 3.10.2023 klo 9.14

Yksilö/Ryhmä villitsi Ramppikuumeessa ja Teatterifestareillamme alkuvuodesta. 

Esitys vei katsojan teatteriryhmän tekemisen ytimeen, kuinka yksilösuorituksista tulee ryhmän avulla itseään isompi ilmiö.

Haastattelimme kahta nuorta, jotka olivat mukana luomassa esitystä. 

Tässä heidän ajatuksia;


“Yksilö/ryhmä nimensä veroisesti antoi mahdollisuuden työskennellä niin yksin kuin myös ryhmän kanssa.

Esityksessä oli haastavinta sen kokonaisuuden hahmottaminen ja yhtenäisen esityksen tekeminen yksittäisistä teksteistä.

Opettavaista esityksessä oli erilaiset sanomat, joita katsojalle haluttiin välittää. Opin myös kuinka paljon eri asioita yhdellä esityksellä voi käsitellä.

Esitys oli yleisesti yksilön ja ryhmän asemaa pohtiva esitys, jota käsiteltiin mm. monologien ja symmetrisen liikkumisen kautta. Iso osa esitystä oli myös monologin aikana taustalla esiintyvä "massa" muiden näyttelijöiden toimesta.

Ite olin mukana käsikirjoittamassa monologia ja suunnittelemassa itse kokonaisuutta. Esityksessä esiinnyn äänenä, joka puhuu monologin. Loppupeleissä ulkopuolisista syistä miun rooliksi jäi äänten ajaminen.”

-Tomi

“Yksilö/ryhmä-esitystä oli mielenkiintoista, mukavaa ja hauskaa tehdä. Meijän tiimi, jotka esitystä valmisti, oli ja on edelleen huippu ja mahtava! Ne ihmiset on pelkkää lovee ❤️

Se poikkeaa aikaisemmista produktioista, missä oon ollu mukana, mutta ehkä juuri se teki siitä merkittävän omalla tavallaan.

Esityksen teossa ei ollut suuria haasteita. Toki oma monologi jäi "salaisuudeksi", mutta esitys sisälsi muita upeita monologeja. 

Koin opettavaisena kokemuksena sen, että vaikka olisi pelkästään taustanäyttelijä, sie oot yhtä tärkeä kuin ne muut esiintymisen onnistumisen kannalta. Jos teet parhaasi taustanäyttelijänä, sie säkenöit yhtä kirkkaasti kuin muut näyttelijät. Ei ole niin sanotusti epätärkeitä rooleja. 

Esitys oli monipuolinen, omaperäinen, erottuva ja antoi katsojalle pohdittavaa. Se oli tietyllä tavalla hullunkurinen, mutta vain ainoastaan hyvällä tavalla. Siinä tapahtu paljon kaikkea niin Jussi-messusta rivitanssiin. Siinä näkyi myös yhteisöllisyys ja yhteishenki, mikä on nuorisoseuroissa tärkeää.

Miulla oli tän Yksilö/ryhmä-esityksen aikana toinen produktio käynnissä, missä olin isommassa roolissa, joten olin tietoisesti tässä produktiossa enemmän taustalla esiintymässä. Autoin luomisprosessissa esimerkiksi pitämällä hyvää ilmapiiriä yllä ja toimimalla ohjeiden mukaisesti.”

-Eerin

 Kuvaaja Jaakko Pylkkö, Kulttuuritila Nuijamies

 Kuvaaja Jaakko Pylkkö, Kulttuuritila Nuijamies

 

Kommentoi kirjoitusta.

Syyskauden avaus

Perjantai 1.9.2023

Syyskauden ekat treenit alkoivat sopivasti valtakunnallisen harrastusviikon aikana 🏆

Mitä kuuluu ryhmät?

🗣️Huuto
Lähestyttiin syksykautta rennosti ja kyhäiltiin harrastajien voimin konseptina TÄYDELLISET TREENIT. Ideana oli siis suunnitella täydellisten huuto-treenien rakenne! "Täydellinen" tarkoitti tässä sitä, mikä ois huutolaisten mielestä mukavaa 😎 Aika hyvältähän nuo näyttää ❤️‍🔥
🤫 Kuiskaus
Täysin uusi uutukainen ryhmä starttasi, saatiin ihan mahtavia uusia harrastajia. Treenien päätteeksi myö ohjaajat saatiin palautetta mm. “tuntuu kun oltais tunnettu jo ainakin neljä vuotta vaikka tavattiin vasta joku neljä tuntii sitte”, “tuli tosi hyvä ja silleen turvallinen olo ja sai olla ihan oma ittensä, eikä jännitä yhtään enää” ja “miula oli ainakin tosi hauskaa, oli kiva tutustuu teihi”. Näillä palautteilla täysin sydämin ja hiukan tippa linssissä innolla uuteen viikkoon 🫰
💬 Porina
Porin ensimmäiset harjoitukset menivät tutustumisleikkien, teatteriin palaamisen ja sääntöjen tekemisen muodossa. Nää säännöt allekirjoitettiin kaikki yhdessä ja lupauduttiin noudattamaan niitä yhteistuumin ❣️

Kommentoi kirjoitusta.

19.8. Imatra-päivä

Keskiviikko 9.8.2023

19.8. Imatrapäivänä pääset näkemään meidät Nepparin puolella yrityskylässä!

Esiinnymme ja esittelemme toimintaamme pitkin päivää, tule taas hakemaan kasvomaalaus pisteeltämme <3
Myynnissä myös tarroja!

Kommentoi kirjoitusta.

11.6. Kesämarkkinat

Lauantai 27.5.2023 klo 12.33

Tulet näkemään asemäentieläisiä kesämarkkinoilla, tuu tukemaan meidän toimintaa!
Paikalla on kasvomaalausta ja pientä pikku kivaa myynnissä.

Kommentoi kirjoitusta.

Teatterifestarit

Keskiviikko 17.5.2023 klo 8.30

Teatteri Vaientamaton pakkaa koko vuoden yhteen tapahtumaan!

Tule katsomaan esityksiä ja tutustumaan toimintaan, esitykset ovat maksuttomia.

Tapahtumassa on myynnissä käsiohjelmia, ostamalla tuet seuran toimintaa.

Aikataulut ja ohjelma:

Torstai 18.5. Teatteri Imatra 

klo 17.00-18.00 Spokenwordit aulassa

klo 18.00-19.00 Vanhempainilta (suljettu tilaisuus)

Perjantai 19.5. Kulttuuritila Nuijamies

klo 18.00 Spokenwordit aulassa

Lauantai 20.5 Teatteri Imatra

klo 14.00-15.30 Kevätjuhla

klo 16.30-17.15 Yksilö/Ryhmä

klo 18.00-19.00 Siruna

Sunnuntai 21.5 Teatteri Imatra

klo 14.00-15.00 Spokenwordit

klo 15.30-16.30 Demot by Huuto

klo 17.30-18.15 Yksilö/Ryhmä

klo 19.00-20.00 Siruna

Tapahtuma on yksi Imatran 75 vuotta juhlavuoden tapahtumista, järjestäjänä Asemäentien nuorisoseura ry.

Kommentoi kirjoitusta.

Luova Lava 2023

Keskiviikko 3.5.2023 klo 9.11

LUOVA LAVA päiväleiri IMATRA 5.-9.6


"Leirillä leiriläinen pääsee tutustumaan monipuolisesti eri esittävän taiteen aloihin kuten teatteriin, tanssiin ja musiikkiin, unohtamatta muita perinteisiä leiritouhuja kuten kädentaitoja, leikkejä ja ulkoilua.

Leirit ovat kaikille avoimia ja niillä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.
Leirin päättää Hetki taiteilijana -esitys, jota huoltajat ja kotiväet voivat tulla seuraamaan.
Osallistuakseen leirille lapselta ei vaadita tietyn lajin tai taiteenalan harrastuneisuutta eikä muita erityistaitoja."

Lue lisää leiristä tästä

Ilmottaudu leirille tästä

Kommentoi kirjoitusta.

Ramppikuume

Maanantai 10.4.2023 klo 11.00

           IMG_20230325_1259092.jpg

                          (kuva nuorisoseurapäiviltä 25.3. joutsenossa)

HUUTO on päässyt esityksellään yksilö/ryhmä Ramppikuumeeseen Kankaanpäähän!
Esitys esitetään Ramppikuumeen katselmuksessa, johon pääsi meidän lisäksi 6 muuta esitystä.
Onnea kaikille mukaan päässeille, HUIKEETA

Kommentoi kirjoitusta.

Nuorisoseurapäivä Joutsenossa

Torstai 30.3.2023 klo 13.43

Vaientamaton osallistui Saimaan nuorisoseurapäivään 25.3. Joutsenossa!
Olipahan aivan ihanan lämminhenkinen tapahtuma <3


Paikan päällä meilä oli pieni esittelypiste kasvomaalauksin, lisäksi esiinnyttiin tapahtumassa oleville jopa kahdella esityksellä. Ihania katselmuksia ja tansseja pääsimme näkemään, eläköön nuorisoseurat!

IMG_20230325_102705.jpgIMG_20230325_100758.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Huuto

Torstai 23.3.2023 klo 12.22

      Screenshot_2023-03-23_12.11.34.png

Huuto-ryhmä osallistui 12.3. järjestettyyn Maalisriehaan, maalistettu'd ja riehastettu'd

Kommentoi kirjoitusta.

Ystävyys

Tiistai 14.2.2023 - Sandra

           Collage_20230217_111220.jpg

Ystävyys tuntuu turvallisuudelta.
Naurun iloiselta kaiulta, ikuisuuden tuntuessa minuuteilta tiedän että seurassasi on hyvä olla. Oltiin katolla yöllä katsomassa tähtiä vasten taivaan tummutta, juostiin kaatosateessa suojaan sadetta, ja kasassa jettiin huopa ja paettiin totuutta.
Toivoit ettei aika kulu, mutta tiedän, ettei meidän aika koskaan lopu.

Kommentoi kirjoitusta.

Huuto

Maanantai 13.2.2023 - Lauri

           Collage_20230217_110803.jpg

Miulla on vaan kolme vuoden aikaa KEVÄT, KESÄ ja SYKSY.
Syyskausi, kevätkausi ja kesäteatteri. Teatterissa ei ole koskaan talvea.
Kevään huuto on monologia, lihaskestävyyttä, intiimiyttä, läheisyyttä, äänen tutkimista, turhaa hutkimista, mukavuusalueen ulkopuolelle kurkkimista, nauretaa, itkutaan, suseillaan ja katotaan helvetisti hyviä elokuvia.

Kommentoi kirjoitusta.

Porina

Tiistai 31.1.2023 - Elisa

             Collage_20230202_152411.jpg

Porinan treeneissä harjoitellaan tällä hetkellä tarinan kaarta ja mikä sen merkitys on näytelmässä. Tätä kautta lapset saavat paremman ymmärryksen kaikkiin tarinoihin ja satuihin myös!🧚‍♀️
Leikkien, harjoitusten ja muun hurjan menon jälkeen päätettiin treenit rennoissa ja hieman väsyneissä tunnelmissa äänikirjaan ja energiaharjoituksiin🔊📖

1.. 2... 3... Hyvää yötä Porina!!!😊😴

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »